lördag 1 januari 2011

Nyårsmeny, huvudrätt:

Smördegsinbakad quornfilé med vitlöksfärskost!

Till varmrätt/huvudrätt (känns konstigt att kalla det varmrätt när det till största del bestod av en kall sallad) serverade vi smördegsinbakad quornfile och en stor sallad.
På en rulle färdig smördeg brukar vi göra 6 st filéer. Jag brukar försteka och krydda på filéerna lite och sen dela dom på mitten, smöra på en klick färskost, trycka ihop och baka in i degen. Efter ett tips från en kollega blandade jag upp färskosten med lite creme fraiche. För att få mer fyllning (färskosten brukar liksom smälta bort?). Jag hade redan på förmiddagen förberett salladen, isberg, gurka och morot. Lägg isbergssalladen i kallt vatten för att få den extra krispig och fräsch. Jag strimlade moroten med potatisskaaren och la allt i en vinägrett.
Smördegen penslas med ägg och gräddas i typ 20 minuter eller så, tills den får fin färg. VI serverade med vitlökstoströra, bea och rödvinssås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar