

Alla som har försökt göra biffar på vegfärs vet att det är ett helvete. Så jag hade gått å fundera på att göra färslimpa och så kom jag på att man ju kan göra biffarna i ugn(om man tar bort vändmomentet borde dom ju hålla ihop). Så jag gjorde en smet med quornfärs, ströbröd, grädde, fint hackad gul lök, en buljongtärning, vitlökspure, svartpeppar, smulad fetaost, salt, ägg. Blev en form med limpa och 4 biffar. Limpan stod i ugn i ca 1 timma(varav ca halva tiden med potatisen). Nästa gång inte bara smörar jag utan bröar jag formen också. Slängde ihop en sås också, fräste på gul lök, tillsatte kantarellfond, vitt vin och lät sjuda en stund. Tillsatte fetaost också (för att testa). Fetaost är svårt, det smälter ju inte riktigt. Lite honung, timjan, tomatpure, chili, soja, peppar och grädde. Silade såsen innan servering. Blev en påse rödvinssås också. Och hasselbackspotatisen till. Gott!
Biffarna slänger jag i frysen, hoppas på att avnjuta dom ute i naturen vid en grill mellan två bröd och en god dressing snart, gärna redan nästa helg:)


Muuummss!! Jag beställer allt till matlåda =)
SvaraRaderaHihi:)
SvaraRadera