lördag 1 januari 2011

Nyårsmeny, efterrätt:

En enkel kladdkaka med dumle, vispad grädde, kolassås och "hackad" dumle.



Recept på kladdkaka(från milda):
2 ägg
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
1,5 dl vetemjöl
3 msk kakao
0,5 tsk bakpulver
1 dl milda culinesse (går ju självklart byta ut mot smör)

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en pajform.
Blanda de torra ingredinserna i en bunka och socker och ägg i en separat. Rör ner dom torra ingredienserna i äggblandingen och tillsätt sedan culinessen. Blanda. Häll upp smeten i den börade formen. Grädda mitt i ugnen i 35-40 min.

Jag använder alltid denna som bas när jag gör kladdkaka och piffar sen upp den med vad jag känner för (i detta fall dumle). En favorit är bitar av vit och mörk choklad.
Serverade med vispad grädde och färdig kolasås. Ett tips är att lägga tuben/falskan i varmvatten innan den ska läggas upp, så går det lättare:)
Supersött sliskigt och gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar